![]() |
||
'Iets wat geen smaak heeft, vind men meestal ook niet vies...' |
||
@albertkooy volgen
foto's Pieter Ouddeken uit: |
De Nieuwe Nederlandse Keuken. Over 5 principes van goed eten
In de supermarkten zien we het hele jaar door nog maar één seizoen, alle dagen tomaat, terwijl die in Nederland hooguit in de zomer geplukt kan worden. De rest van het jaar wordt hij vaak per vrachtwagen uit verre landen aangevoerd. Het gaat de verkeerde kant op met ons voedsel. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks te bestellen via de website van de uitgever. In het najaar 2012 verscheen '5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten'. In dit Manifest voor De Nieuwe Nederlandse Keuken pleit SVH Meesterkok Albert Kooy voor een herontdekking van de Nederlandse keuken: een keuken die geïnspireerd is op Nederlandse culinaire tradities en die combinaties maakt met internationale ingrediënten en moderne bereidingen en kooktechnieken. Albert kiest voor duurzame dier- en milieuvriendelijke, eigentijdse en gezonde producten.
Het boek telt 272 pagina’s met ongeveer 265 recepten. Het boek is ook in het Voor bestellen klik hier, van de Nederlandse titel zijn er nog maar enkele exemplaren te koop, de Engelse versie is nog goed verkrijgbaar.
|
|