De herfst is nu echt begonnen,
de paddenstoelen schieten uit de grond en er is weer bockbier!
4 personen
Ingrediënten

- 6 witlof (grond cultuur)
- 250 gr. bospaddenstoelen
- 1 fl. bruin bier of Bock bier
- Bloem, olie om in te bakken, zout en zwarte peper uit de molen
- boter en een half gesnipperd sjalotje
- Morieljecreme saus (recept)
- Garnituur: aardpeer puree en aardappel rösti
Bereidingswijze
Maak de witlof schoon en kook het in het bier gaar, leg boven de witlof een rond (geknipt) stukje bakpapier en daarboven de deksel.
De witlof uit de pan halen en op keukenpapier droog maken vervolgens in de lengte doorsnijden en dan weer goed droogmaken en licht bloemen.
Dan de halve witlof stronkjes in olie goudbruin bakken.
ondertussen de bospaddenstoelen goed schoonmaken en in bruine boter bakken, opmaak maken met de gesnipperd sjalotje, iets zout en zwarte peper uit de molen
Serveren: witlof met eventueel wat aardpeer puree op bord dresseren en deze napperen (overscheppen) met morielje roomsaus.
Aardappel rösti kan hier ook echt goed bij geserveerd worden!