5 oktober 2023 Aubergine Kabayaki

2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine (bio)
  • 1 dl kippenbouillin (recept)
  • 3 eetlepels Sojasaus (Tomasu)
  • 1 eetlepel stroop
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Fijn gesneden lenteui
  • Materiaal:
  • BBQ
  • Bamboe stoom mandje
  • Kwastje

Bereidingswijze

Steek de bbq aan.

Snijd de aubergine in de lengte door, vervolgens in de breedte, zo heb je 4 aubergine stukken, deze kruislings insnijden en in ongeveer 15 minuten gaar stomen in de bamboe stoommandje.

Kabayakisaus: Saus; Breng de kippenbouillon of groentenbouillon aan de kook, voeg de sojasaus, stroop en sesamolie toe en kook voor de helft in, bewaar in de koelkast.

Als de bbq heet is, de kooltjes moeten roodgloeiend zijn, er mag geen vuur meer zijn. grill de gestoomde stukken aubergine tot ze goud bruin zijn, smeer met een kwastje de auberines in met de Kabayakisaus en leg ze met de platte kant weer op de hete bbq en gril door tot het geglaceerd is, bestrooi met sesamzaad, serveer met rijst en fijn gesneden lente ui