Boeken

‘We moeten gebruik maken van verse producten, die geoogst en gegeten worden in de juiste seizoenen’

In de supermarkten zien we het hele jaar door nog maar één seizoen, alle dagen tomaat, terwijl die in Nederland hooguit in de zomer geplukt kan worden. De rest van het jaar wordt hij vaak per vrachtwagen uit verre landen aangevoerd. Het gaat de verkeerde kant op met ons voedsel.
We consumeren op veel te grote voet en ons eten wordt tegenwoordig gedomineerd door de voedselindustrie, die gedicteerd wordt door enkele grote globale spelers. In deze uitgave De Nieuwe Nederlandse Keuken. Over 5 principes van goed eten laat SVH Meesterkok Albert Kooy de waarde zien van de Nederlandse keuken: een keuken die geïnspireerd is op Nederlandse culinaire tradities en die combinaties maakt met internationale ingrediënten en moderne bereidingen en kooktechnieken. Albert kiest voor duurzame dier- en milieuvriendelijke, eigentijdse en gezonde producten. Hoe je dit kan doen? In bijna 40 recepten laat Albert zien hoe je met goede ingrediënten lekker en gezond kan eten:
De Nieuwe Nederlandse Keuken over 5 principes van goed eten,  Albert Kooy, 16 x 10 cm, 96 pagina’s, full colour, soft cover
isbn 978 90 75979 93 0, verschenen in 2017, € 9,95
Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks te bestellen via de website van de uitgever.

‘Iets wat geen smaak heeft, vind men meestal ook niet vies…’

In het najaar 2012 verscheen ‘5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten’. In dit Manifest voor De Nieuwe Nederlandse Keuken pleit SVH Meesterkok Albert Kooy voor een herontdekking van de Nederlandse keuken: een keuken die geïnspireerd is op Nederlandse culinaire tradities en die combinaties maakt met internationale ingrediënten en moderne bereidingen en kooktechnieken. Albert kiest voor duurzame dier- en milieuvriendelijke, eigentijdse en gezonde producten.

In 2006 verscheen het boek De Nieuwe Nederlandse Keuken van Albert Kooy bij Uitgeverij KunstMag met foto’s van Pieter Ouddeken. In dit boek geeft Albert Kooy zijn visie op koken. Voor Albert Kooy is een moderne en intelligente kijk op het gebruik van grondstoffen noodzakelijk.  Het boek telt 272 pagina’s met ongeveer 265 recepten. Het boek is ook in het Engels verkrijgbaar onder de titel: The New Dutch Cuisine.
Beide boeken zijn helaas uitverkocht, aan een Nederlandse volledige herziene herdruk wordt gewerkt.
Klik hier voor meer informatie over het concept van De Nieuwe Nederlandse Keuken.